Ads Top

"Dobar čovjek je pravo bogatstvo za jednu ženu" - 10 osobina dobrog i pristojnog muškarca

 Džabe vam svo bogatstvo ovog svijeta, ako vaš partner nije ono što bi ste vi željeli da bude. Glavna stavka u životu jedne žene jeste imati dobrog čovjeka pored sebe. Sve ostalo je manje važno. Kao što se kaže u narodu: "Bolje živiti u jednoj sobici a biti sretan, nego u vili a svaki dan plakati". Mi smo vam spremili 10 osobina idealnog muža:


1. Dobar čovjek nikad neće povrijediti svoju suprugu


Dobrom čovjeku njegova supruga je centar svijeta. U nju gleda kao u najveći dar koji mu je Bog podario. Dobar čovjek nikada neće učiniti na žao svojoj voljenoj suprugi, njegov jedini cilj u živote jeste da vam bude oslonac u svemu.


2. Dobar čovjek je najveća podrška svojoj ženi


I kada niste upravu on će vas pred drugima podržati. A nasamo će vam skrenuti pažnju gdje griješite. Trudit će se da bude tu za vas u svakom trenutku. Naročito kada vam je teško.


3. Dobar čovjek štiti svoju ženu


Uvjek će stati u zaštitu svoje žene. Nikada neće dozvoliti da joj drugi upućuju loše riječi. Ber obrzira da li je kriva ili ne. Neće dozvoliti nikom da vas vrijeđa u ponižava.


4. Dobar čovjek će vam u svemu ugoditi


Iskren i dobar čovjek koji voli svoju suprugu. Prije će ugoditi njoj nego sebi. Uvijek mu je žena na prvom mjestu, a sve ostalo nek sačeka. To radi iz ljubavi i nikad se ne kaje zbog toga.


5. Dobar čovjek vjeruje svojoj ženi


Pristojan i dobar čovjek svjestan je da povjerenje kuću gradi. Nikada sebi neće dozvoliti da ga drugi okrenu protiv supruge a da pritom ne sasluša i njenu stranu priče. Svjestan je gdje nema povjerenja tu nema ni ljubavi. Zbog toga se trudi svojoj voljenoj osobi da beskonačno vjeruje u svemu.


6. Dobar čovjek cijeni svoju ženu:


Ako čovjek ne prihvata i omalovažava vaše mišljenje, najbolje bi bilo da se distancirate od takve osobe. Dobar čovjek će vas uvjek saslušati i uzdizati bez obzira da li se to nekome svidilo ili ne.


7. Dobar čovjek ne gleda druge žene


Pravom čovjeku njegova žena je na prvom mjestu. Nikada je ne bi ponizio time što bi tražio druge žene. Prvenestveno kreće od sebe, kako bi se on osjećao kada bi ga neko prevario. Pa se toga i drži: "Ne radi drugima ono što ne bi volio da oni urade tebi".


8. Dobrom čovjeku njegova žena je najbolja


Dobrom čovjeku njegova žena je na prvom mjestu. Uvjek će je uzdizati u nebesa a glavna fraza kojom će se koristiti u društvu jeste: "Niko nema ženu kao što imam ja"!


9. Dobar čovjek pomaže svojoj ženi


Nikada mu ništa nije teško. Dobar čovjek će sa zadovoljstvom pomoći svojoj ženi. Nebitno šta je u pitanju, dal to bilo pranje suđa, brisanje po kući ili nešto drugo. On će to uraditi sa osmjehom na licu jer je svjestan da pomaže voljenoj osobi.


10. Nije mu bitno šta će drugi reći


Mišljenja drugih ljudi ga ne zanimaju. To da li će neko reći da je on papučar apsolutno mu je svejedno. Njemu je najbitnije da je njegova supruga srećna i zadovoljna pored njega.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora je strogo zabranjeno.

Pokreće Blogger.