Ads Top

8 zapovjedi mudrih žena: Poslušan muž se ne rađa - Poslušnog muža napravi žena

Mudre žene su poznate po svojim pametnim mislima i savjetima. Ovih dana smo se potrudili da sakupimo što više zapovjedi kojima se one služe, pa da krenemo.  10 zapovjedi mudrih žena:


1. Jaka žena zna koliko vrijedi


Žena ne može biti jaka i cijenjena ukoliko prvenstveno ona ne cijeni svoju ličnost. Njihva glavna fraza jeste: "Cijeni sebe da bi te i drugi cijenili".


2. Poslušan muž se ne rađa - Poslušnog muža napravi žena


Sigurne su u to da ponašanje muža zavisi od toga, kako se žena postavi prema njemu. Ukoliko se postavi mekano i bez stava, muškarac će glumiti autoritet, međutim ukoliko se postavi kao neko ko ima jasan stav i principe, muškarac će imati divljenje prema njoj i samim tim biće lako manipulativan.


3. Vrati svakom milo za drago


Ko tebi učini nešto loše, nemoj čekati karmu da odradi posao, nego stvar preuzmi u svoju ruke. Vrati mu istom mjerom, pa nek osjeti malo na svojoj koži kako je drugima bilo dok se on sladio njihovom propasti.


4. Dobar i glup su brat i sestra


Smatraju da danas ako si dobar prema ljudima brzo će te iskoristiti. Samim tim činjenica je da na taj način dobar čovjek ispadne glup u očima pokvarenjaka. Zarad toga, mudra žena veoma dobro vodi računa kome će izaći u susret.


5. Ne odlučuj srcem, več glavom


Mudra žena nikad neće dozvoliti da neko upravlja njom emotivnom manipulacijom. Zarad toga prije svake svoje odluke, prvo će dobro razmisliti šta bi bilo najbolje za nju. Pa tek onda odlučiti.


6. Ljudima daj prst oni hoće čitavu ruku


Mudre žene su poznate po tome da koristoljubivim osobama ne dozvoljavaju pristup sebi. Svjesne su da ljudima dok god dozvoljavaš oni će te i koristiti, rijetki su oni koji će povući ručnu.


7. Ljudski bezobrazluk nema granica


Bezobrazluk čovjeka se mjeri sa bezobrazlukom ne dresiranog psa. U suštini jako liče, i jednom i drugom dok god im trebaš klečat će pred tobom, kada im više ne budeš trebao neće ni pažnju obratiti na tebe, kao da ne postojiš.


8. Ljudima moraš pokazati zube ako želiš poštovanje


Svakog čovjeka moraš postaviti na mjesto ako hoćeš da te cijeni i poštuje. Moraš biti svjestan, sve dok budeš ćutao i obarao glavu, ljudi će te gaziti. Tek kada pukneš, e tada ćeš biti najbolji.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

 

Pokreće Blogger.