Ads Top

Žena ne treba ostajati u lošem braku zarad djece - Psiholog ističe bitne stavke za dobar brak

 Kada je riječ o braku, govorimo o životu dvoje ljudi u kojem treba da vlada ljubav, međusobno poštovanje i sloga. Te tri osobine su glavne za opstanak jedne bračne zajednice.


Današnju temu ću najviše fokusirati na žene. Detaljno ću objasniti šta može doprinjeti loš braku život jedne žene:


Loš brak utiče na zdravlje


Utvrđeno je da žene koje imaju loš brak žive kraće od ostalih. Svakodnevna svađa i nerviranje doprinosi narušavanju zdravlja. Takođe kada spomenemo svađu odmah nas to asocira i na stres. A svi znamo da je stres uzrok mnogih bolesti.


Žena ne treba ostajati u lošem braku zarad djece


Greška mnogih žena jeste što trpe pokvarenog čovjeka samo zarad djece. Shvatite, djeca vam neće biti ni prva ni poslednja koja će odrastati bez jednog roditelja. Naravno , bolje jeste da djeca odrastaju uz oba roditelja, stim da njihovu odrastanje se odvija u ljubavi i miru.


Međutim ni po djecu nije zdravo odrastanje u galami i prepiranju. Najprije takva djeca odrastaju u problematične osobe. Zato dobro razmislite da li se isplati ostajati u lošem braku samo zbog djece.


Mišlljenja drugih ne treba da vas zanimaju


Mnoge žene muči pomisao šta će narod reći ako se one razvedu, zarad toga radije trpe budalu pored sebe. Moj vam je savjet direktan: Mišljenja drugih ne treba da vas zanimaju. Narod će uvjek naći nešto da komentariše. Ne kaže se džaba: Nije se rodio, ko je narodu ugodio.


Umesto što razmišljate o mišljenjima drugih. Bolje razmislite i povedite računa o sebi. Sutra kada bi vam nešto bilo neće biti naroda da vam pruži pomoć. Zato vaš život vaša stvar. Nikoga ne trpite, jer vam to ništa dobro u životu neće donjeti


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.