Ads Top

Nije poenta braka da muža svaki dan mora dočekati ručak i čista kuća: Psiholog objašnjava zašto

 Poenta braka nije maltretirati suprugu da vam svakog dana mora čistiti kući i spremati hranu. Poenta braka je kada se supruga voli. I kada bi sve učinio samo da njoj bude dobro.

Sa tačke gledišta psihologa. Žena ne bi trebala da bude sluškinja u kući. Jer kako on to kaže i muškarci mogu spremiti jelo i očistiti po kući. Čak i bolje nego i jedna žena. Samo ukoliko to žele.

 „U zdravim odnosima muž suđe pere ne zato što je „potrebno“, već zato što je žena došla umorna, muž, ne pretvarajući se da je heroj, ustaje i pere suđe bez ikakvog skretanja pažnje na sebe. On to radi jer stvarno voli svoju ženu i želi pomoći" . Objasnio je poznati psiholog Mikhail Labkovsky

Kao što vidite dragi muškarci. Ništa nije strašno podiči se i pomoći voljenoj osobi u kućnim poslovima. Svugdje u svijetu je to sasvim normalno da se takve stvari uopste ne gledaju. Jedino kod nas na balkanu žena je zadužena za sve vrste kućnih poslova. 

Po meni to nije realno. Jer isto kao što muškarci dođu kući umorni sa posla. Takođe isto tako i žene stignu umorne. I znači bez obzira što su umorne po većini muškaraca žena bi trebala nastaviti svoj posao i kod kuće. Zar to nije malo nerealno ?

Savjet muškarcima:

Poenta braka nije da vam neko iz strahopoštovanja mora spremati ručak i čistiti kuću. Poenta braka je kada to čini zbog toga što ste to zaslužili i što vas voli najviše na svijetu.  A to će te postići samo kada se prema nekom ophodite sa poštovanjem i ljubavlju. 

 

Pokreće Blogger.