Ads Top

"Ako hoćeš da ti muž bude vjeran nikad ga ne puštaj daleko od kuće" - 10 bakinih savjeta za sretan brak

 Ja sam žena širokih shvatanja. Jasno mi je šta treba a šta ne treba u životu nikako raditi. Dala bi vam nekoliko savjeta. Pa vi kao želite poslušajte ako ne, onda nek vam je Bog na pomoći.


1. Cijeni svakog al sebe najviše


U životu svakoga treba poštovati i cijeniti, naravno taj neko mora poštovati vas da bi ste vi to njemu vratili zauzvrat. Međutim postoje ljudi koji gledaju svima da ugode a njima kako i bude. To vam je mili moji najveća životna greška a vi kako hoćete. Shvatit će te to nekada, nadam se samo da vam ne bude kasno.


2. Državu čuvaj od neprijatelja, a muža od prijatelja


Svaka čast svakome, međutim kakvo je vrijeme došlo morate dobro povesti računa koga puštate u kuću. Poznajem mnogo slučajeva gdje je prijateljica prijateljici preotela muža. Zarad toga sa svakim budite u korektnim odnosima ali ni skim pretjerano. Što se kaže čist račun duga ljubav.


3. Čuvaj svoja leđa trebat će ti


Nikada se nikome nemojte dokazivati. Samo će te sebi tako naškoditi. Ostali će vam trenutno biti zahvalni ali to se vremenom zaboravi. Međutim vaša leđa će vječito osjećati posljedice.


4. Ko tebe kamenom ti njega pećinom


Ni slučajno se nemojte držati stare poslovice: "Ko tebe kamenom ti njega hljebom". Ne brate ! Vratite i vi njemu milo za drago. Pa neka vidi kako je vama bilo kada je on vama loše činio. Što se kaže nek osjeti na svojoj koži.


5. Nije se rodio ko je narodu ugodio


Vjerujte taj se još nije rodio pa nećete ni vi. Zato, radite ono što vi mislite da treba a ne ono što bi narod htio. Svakako od mišljenja naroda još niko nije imao nikakve koristi.


6. Muža uvjek drži na oku


Ako hoćeš da ti muž bude vjeran nikad ga ne puštaj daleko od kuće. Daljina je čudo. Gdje god on ide tu idite i vi. Što je sigurno, sigurno je.


7. Ne vjeruj svima


Dobro povedi računa kome vjeruješ. Jer u većini slučajeva onaj za koga si bio spreman staviti ruku u vatru da te ne bi izdao. Baš taj će ti staviti noz u leđa.


8. Poštuj muža


Muža uvjek trebate poštovati. Pogotov kada vam donosi pare. Ja sam svome uvjek imala naviku reći: "Džaba ti pare ako nemaš ženu koja će da ih potroši".


9.  Muža uvjek stavljaj ispred sebe


To je najbolja taktika kojom se služe pametne žene. Nikada nemojte reći pred mužem da ste vi glava kuće. Nasuprot tome pred njim uvjek tvrdite da je on glavni. A on kad okrene leđa ti radi po svome.


10. Muža uvjek drži sitim


Najprije se preko stomaka dođe do željenog cilja. Takođe to je i jedan od načina da sačuvate svoj brak. Jer ako ga vi nećete nahraniti postoji mogućnost da nađe drugu koja će to vrlo rado uraditi.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.