Ads Top

"Brakovi se raspadaju zbog loših muškaraca i svakakvih žena" - Psiholog objasnio glavne razloge razvoda modernog doba

 Smisao braka nije razvod. Smisao braka je kada se dvoje ljudi vole i čuvaju od svih loših situacija koje bi mogle izazvati probleme među njima dvoma.


Nažalost danas je takvih brakova relativno malo. Narod se dosta pokvario. Svako vuče na svoju stranu. Bitno im je samo čija će biti zadnja. Pa makar i po cijenu razvoda. Ne govorim ovo pojedinačno samo za muškarce, ili za žene. Govorim u cjeline za oba pola.


Ispod ću vam navesti glavne razloge razvoda današnjice. Ili ti drugačije rečeno glavni razlozi razvoda modernog doba:


1. Nevjernost u braku


Veliki broj brakova je propao zbog prevare. Mnogi psiholozi govore da su najveći uzrok prevara zapravo društvene mreže. Narod nema šta radit sem što po cijeli dan provodi sa telefonom u ruci. I tako malo po malo, poruka po poruka puče brak.


2. Nepovjerenje


Nepovjerenje je danas veoma zaustupljeno kod mnogih bračnih parova. Najveći stepen nepovjerenje imaju žene prema muškarcima. Naime, svjesne su vremena u kojem živimo. Danas na svakom čošku može se pronaći žena koja ne bira da li je muškarac oženjen ili ne. Zbog takvih da kažemo "lakih žena", normalne udate žene imaju brigu. Što je u neku ruku i normalno.


3. Noćni izlasci


Veliki uzrok raspada mnogih brakova su zapravo noćni izlasci koji u većini slučajeva završe tako što se na izmaku zore dolazi kući. Taj problem najčešće imaju muškarci, tako što puste da društvo manipuliše njima.


A svima je poznato i kako: "To ne smijes sa nama zbog žene"? , "Plašiš se žene pa ne smiješ" , "Nismo znali da si papučar". itd...


4. Ponos


Ponos je takođe veliki uzrok razvoda mnogih brakova. Ako ste krivi spustite glavu i priznajte grešku. To je najmanje što možete učiniti. Nikada ne dozvolite sebi da se raspravljate znajući da niste upravu. Vjerujte to će malo ko da trpi.


5. Inat


Inat je najveći čovjekov neprijatelj. Ove riječi neka vam uvjek budu upravu. U narodu se kaže: "Tri puta mjeri, jednom sjeci". Ne dozvoli sebi da presječeš nešto zarad čega ćeš se kajati čitavog života.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.