Ads Top

"Budi žena koja ne trpi poniženja" - 10 osobina savršene žene

 Žene su u prošlosti bilo mnogo potcjenjene. Drugačije rečeno prošle su kroz mnogo toga. Od raznih poniženja pa čak i do fizičkog nasilja nad njima. Danas mi je drago što su žene ostvarila svoja prava, i što mogu parirati bilo kome.


Gledajući sa strane psihologije savršenu ženu opisuju sledećih 10 osobina:


1. Savršena žena ne trpi poniženja


Prava žena neće nikada nikog poniziti prva. No, takođe neće dozvoliti nikome da nju ponižava. Svakom će vratiti istom mjerom. Bez obzira da li to bilo dobro ili loše po nju .


2. Savršena žena cijeni sebe


Prava žena zna koliko vrijedi. Koliko cijeni druge jos više cijeni sebe. Ne zbog toga da bi druge ponizila. Nasuprot tome, to radi kako drugima ne bi dala za pravo da ponize nju.


3. Savršena žena je sebi najljepša


Prava žena bi trebala imati visoko mišljenje o sebi. Svaku ženu imponuje kada joj neka kaže da je prelijepa. Međutim vi ako nemate izgrađeno visoko mišljenje o sebi i o svom izgledu. Vjerujte neće ga ni drugi imati.


4. Savršena žena gleda skim se druži


Prava žena ne dozvoljava olako pristup sebi. Ona će vas prvo dobro procjeniti kakvi ste zaista kao osoba. Pa tek onda će vam polako davati na značaju. Ukoliko na samom startu napraviti bilo kakav ispad što njoj ne godi. Vjerujte odmah će se distancirati od vas.


5. Savršena žena čuva svoj obraz


Prava žena nikada neće dozvoliti sebi da je svako može imati. Da bi neko bio sa njom veoma je bitno da ispuni sve njene kriterijume koji su vjerujte veoma visoki. Za nju je njena čast na prvom mjestu.


6. Savršena žena ima stav


Svaka savršena žena prvo što uradi prema svima jeste da istakne svoj stav. Veoma joj je bitno svakom staviti do znanja da sa njom nema šale. Drugačije rečeno, svima će dodjeliti poštovanje ukoliko zauzvrat vi poštujete nju.


7. Savršena žena nikome ne ćuti


Jaka žena nikome neće oboriti glavu. Bez obzira bila ona kriva ili ne. Smatra da niko nema pravo istresati se na nju.


8. Savršena žena zna čuvati ono što je njeno


Prava žena je kao lavica. Tuđe ne dira svoje ne da. Ako bi neko dirnuo ono što je njeno spremna ići do kraja. Bez obzira kakav ishod bio.


9. Savršena žena se drži jednog pravila


Hrabra i jaka žena drži se jednog pravila u životu: "Ako vidis da nemaš nikakvog izlaza - Napadaj prva"!  Smatra da je napad najbolja odbrana.


10. Savršena žena zna cjeniti svoga muža


Prava žena nikada neće iskorištavati svog partnera koji se lijepo ophodi prema njoj. Prema njoj što si bolji ona gleda duplo više da vrati. Međutim isto tako radi i kada joj neko stane na žulj.


Autor teksta: E.T


Napomena: Svako kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.