Ads Top

Muškarci bi trebali više slušati svoje žene ako žele uspjeti u životu: 5 savjeta psihologa za sretan brak

 Najveći uspjeh u životu jednog muškarca jeste oženiti dobru ženu. Kao što svi znamo žene mnogo brže sazrijevaju od muškaraca tako da to bi bilo samo jedna od prednosti na osnovu koje muškarac može bolje proći u životu. Mi ćemo vam nabrojati 5 psiholoških savjeta kako postati sretan muškarac u braku:


1. Muškarac ne bi trebao nikad poniziti svoju suprugu


Ponižavanje partnera ne vodi ni čemu dobrom. Ako želite uspješan brak svoju suprugu bi trebali dizati u nebesa, kao što se u narodu kaže.


2. Muškarac treba slušati svoju ženu


Muškarci bi trebali više slušati svoje žene ako žele uspjeti u životu. Greška mnogih muškaraca jeste što odbijaju savjet svoje supruge. Većina njih će uraditi po svom pa makar i na svoju štetu. Probajte to sebi izbaciti iz glave i vidićete kako će sve krenuti na bolje.


3. Muškarac se nikad ne treba inatiti


Inat je glavni uništitelj mnogih brakova. U dosta većim procentima prepoznatljiviji je kod muškaraca nego kod žena. Pametan muškarac uključit će mozak na vrijeme i izbacit će inat iz glave. Svjestan je da to nije pametna opcija.


4. Ponos muškarca


Ponos muškarca je njegov najveći neprijatelj. To shvati nažalost na kraju kada već bude kasno za sve. Tek tada vidi šta je imao u životu i zbog kakve gluposti je to izgubio. Zato muškarci ne budite toliko ponosni. Budite svjesni kada pogriješiti i na vrijeme spustite loptu.


5. Muškarcu je mjesto pored supruge


Muškarac kada se oženi mora biti svjestan da je njegovo vrijeme za izlaske već prošlo. Kada kažem izlaske mislim na izlaske kasno u noć. Ni jedan pametan muškarac kojem je bitan brak neće sebi dozvoliti da ne prespava kod kuće. Jer je svjestan kako bi njemu bilo ako bi supruga odlazila pred veče a vraćala se u jutarnje sate.


Autor tekta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.