Ads Top

“Žene su dobre, samo što mi muškarci ne znamo šta hoćemo” – 6 lekcija pametnog muškarca

 U zadnje vrijeme posmatram ponašanja raznih muškaraca, i ponekad se zapitam čemu ovaj život vodi. Kockarnice i kladionice su pune muškaraca, a svi ti muškarci žale se na svoje žene kako ne valjaju. Umjesto da malo povedu računa šta oni rade. Ne! Lakše je drugoga kriviti.


Dosao sam do zaključka da većina žena nije ni za šta krivo, a trpe osudu svojih muževa za greške koje zapravo ti muževi prave. Kako vidim danas je najlakše okriviti drugog za svoje greške. Opet, ne kažem da su i žene zlatne. Uvjek ima izuzetaka, ali većinski dio su okey i normalne.


Muškarcima koji bi želili ući u brak želio bi podjeliti nekoliko savjeta. Ako žele da taj brak uspije.


1. Uvažavajte svoju suprugu:


Cjenite i uvažavajte mišljenje svoje supruge. Iako u nečemu griješi pokušajte joj to objasniti na fin i normalan način. Ne koristite bilo kakvu sitnicu da je ponizite i da joj kažete kako je glupa .


2. Ne tražite nemoguće


Većina muškaraca od svoje supruge traže stvari koje je veoma teško ispoštovati. Evo navešću vam jedan primjer. Muškarac od svoje supruge zahtjeva da bude najbolja žena na svijetu, a on ne izlazi iz kafane. Morate shvatiti, od žene možete zahtjevati stvari kojih se i sami pridržavate. Znajte jedno, ako ste muškarac ne znači da vam je sve dozvoljeno.


3. Priznajte kada ste krivi


Kako sam primjetio pojedinim muškarcima je najteže prihvatiti svoju krivicu. Lakše im je kriviti ženu iako znaju da ona nije ni za šta kriva. Naučite priznati kada ste krivi jer niko nije dužan da ispašta zbog vaših grešaka.


4. Odbacite inat od sebe


Greška mnogih muškaraca jeste što su velike inačije. Spremni su tjerati svoj inat ne gledajući kakve bi im to moglo posljedice donjeti. Međutim tek kada se nešto desi što ne treba, e tad slijedi kajanje. Zato kucnite se u mozak prije nego se nešto desi. Kasnije je za sve kasno.


5. Ne ponižaji svoju suprugu


Kod pojedinih muškarac je u duši da ponize svoju suprugu, naročito u društvu njihovih prijatelja. Nažalost oni misle da takvim postupkom ispadaju veći u očima društva što zapravo nije uopšte tačno. Takvim postupcima ispadaju samo jadnici.


6. Suprugu postavi na prvo mjesto


Nikada sebi ne dozvoli da ženu postaviš na zadnje mjesto.  Budi svjestan da svi budu i odu. Samo vas dvoje uvjek na kraju ostajete sami u četiri zida. Vaša supruga treba da vam bude sve u životu.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.