Ads Top

8 razloga zašto se muškarci sve češće odlučuju za razvod - "Nema više dobrote u ženama".

 Prije nekada riječ razvod mogla se čuti jednom u dvadeset godina, jednom il nijednom! Danas je to postala normalna stvar, takoreći kao što se u narodu kaže, postalo je kao dobar dan. Ljudima ništa ne znači što će se razvesti, sebi daju za pravo jednostavno da mogu raditi šta hoće, a ti ako ne želiš tako, to se veoma lako riješava. Mi ćemo danas pisati o muškarcima i o glavnim razlozima zbog kojih bi se jedan muškarac odlučio za razvod:


1. Prevara


Prevaru ne bi ni jedan oprostio. To je ja mislim obostrana stavka zarad koje bi se i muškarci i žene razveli. Mada danas kakvo je došlo vrijeme ne zna se ko koga više vara, prije nekad najčešće su varali muškarci, rijetkost je bilo čuti da je žena prevarila muža. Međutim danas je to izgleda postala normalna stvar.


2. Nema više dobrote u ženama


Pričajući sa mnogim normalnim muškarcima, po njihovoj konstataciji došli smo do zaključka da je veoma teško pronaći dobru ženu. Dosta žena su se pokvarile i nisu kao što su nekad bile. Došlo je takvo vrijeme, žena hoće da bude muškarac u kući, i da ona radi šta hoće bez prigovora muškarca, čast izuzetcima.


Da se razumijemo, ne podržavam ni muškarce koje žele da vode glavu riječ, ali brate uvjek postoji solucija dogovora. Samo tako ćete  ostati u živiti u sretnom braku, nikako drugačije.


3. Žena kao glava kuće


Rijetko koji muškarac će trpiti da žena upravlja sa njim, i da se on ni za šta ne pita. Međutim danas se mnoge žene znaju razvesti zbog toga, i to jasno i glasno kažu "Ili će biti kako ja kažem ili nikako. Samo jedno mogu reči, među vama treba da vlada ljubav, sloga i razumijevanje, a ne takmičenje ko će kome biti tutor, takav tempo života ne vodi ni čemu.


4. Psovke i ružne riječi


Niti se slažem da se takve stvari upućuju muškarcu a Boga mi ni ženi. Međutim danas imati veliki procenat parova gdje svaka svađa zavši sa raznim uvredama i psovkama. Samo jedno znam, ni jedna normalna osoba neće biti u takvom odnosu, dal bilo muško , dal žensko, gledat će da stave tačku na taj brak.


5. Flertovanje


Zauzeta osoba nema pravo flertovati ni sam kim drugim, dok ga kod kuće čeka osoba koja ga voli. Takve stvari ne bi rekao nikome da oprašta, jer čim je flertovala, sutra će te i prevariti, jednostavno to vuče jedno drugo.


6. Laž


Normalan muškarac nikada neće preći preko laži. Čim jednom izdaš njegovo povjerenje, svjestan je da ćeš to ponovo uraditi. Zato će uvjek prije odabrati kraj nego da živi pored osobe kojoj ne može vjerovati.


7. Normalan muškarac će se prije razvesti nego trpiti poniženja


Isto kao što imate slučajeve gdje muškarci ponižavaju žene, tako isto postoje slučajevi gdje žena koristi i ponižava muškarca. Da se odmah ogradim, veliki sam protivnik takvih stvari, bez obzira koji slučaj bio u pitanju, i svakom bi poručio, ko god te ponizi jednom, nemoj čekati da to ponovo uradi, okreni se i idi od njega.


8. Svađa


Svaka normalna osoba neće dugo moći podnositi konstantne svađe. Normalno je da se čovjek preporiječi, međutim postoje brakovi gdje je po čitav dan svađa, takvi brakovi ubrzo pucaju, pitanje je samo dana.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.