Ads Top

Ako te muškarac ne poštuje - Okreni se i idi od njega: 4 savjeta psihologa za dobar brak

 Dobar brak u prevodi znači perfektan život, mir u duši i idealno zdravstveno stanje. Žena koja prihvati činjenicu da ostane u lošem braku, u startu je sama sebe osudila na propast. Ja bi vam dao nekoliko savjeta kako da ojačati vašu bračnu zajednicu:


1. Muža trebate dobro naučiti pameti


Ako te muškarac ne poštuje - Okreni se i idi od njega. Većina žena se plaši odlaska, misleći da će samim tim svoj brak osuditi na propast. Naprotiv, u većini slučajeva, kada žena odluči napustiti muža zbog njegovog lošeg ponašanja, on će ubrzo doći i kleknuti pred nju, moleći je da se vrati.


Nakon toga mu neće nikada više naumpasti da napravi bilo kakvu grešku. I biće spreman da se promjeni iz korijena samo da ga više nikada ne napustite.


2. Žena mora imati uvjek zaštitu svojih roditelja


Ženi u braku dosta znači zaštita njenih roditelja. Imate muškarce koji će se sažaliti kada vide da roditelji od supruge ne mare za nju. Međutim imate i muškarce koji kada vide da žena nema nikakve zaštite, počinu to podlo koristiti. Sve u svemu podrška roditelja je vrlo značajna za stabilan brak, pogotov u ranim fazama.


3. Muškarcu vjerujte, ali nikada mu nemojte to pokazati


Postoji stara izreka: "Pametna žena zna da muškarcu nikada ne treba vjerovati".  Sa ovom bi se izrekom djelimično složili, jer dosta muškaraca su skloni lažima, tako da se uvjek trebaju držati u stanju pripravnosti.


Međutim i ukoliko imate povjerenje u svog muškarca, nikada mu to ne bi ste trebali pokazivati. Čak šta više trebate mu govoriti da još uvjek niste u potpunosti stekli povjerenje prema njemu. Samim tim on bi se još više potrudio oko vas, a vama bi to dobro došlo, jer bi vaš brak išao u idealnom smjeru.


4. Ko je dobar prema vama - Budite i vi još bolji prema njemu


Naučite da cjeniti muškarca koji je dobar prema vama, i uvjek gledajte da mu uzvratite duplom mjerom. Jer, danas na ovom vremenu jako teško je pronaći dobrog muškarca, tako da ukoliko je vaš muškarac jedan od njih, vi ste žena koja je uspjela u životu.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.