Ads Top

Jak muškarac neće tretirati ženu kao sluškinju - To rade slabići: 10 fenomenalnih savjeta psihologa

Snaga muškarca ne dokazuje se nad ženama, snaga muškarcu treba služiti da bi zaštitio svoju ženu. Po mišljenju psihologa jedan idealan muškarac trebao bi imati sledećih 10 osobina:


1. Jak muškarac je pažljiv


Uživa da poklanja pažnju svojoj ljepšoj polovini. Pokraj njega žena se osjeća kao kraljica. Spreman je sve uraditi na ovom svijetu samo da bi njegovoj supruzi bilo dobro.


2. Jak muškarac poštuje žene


Smatra da svaka žena na ovom svijetu zaslužuje poštovanje. Prvenstveno kreće od toga da ga je žena rodila, pa onda sve ostalo. Samim tim kada ne bi poštovao žene, dokazao bi da ne poštuje ni osobu koja mu je život podarila.


3. Jak muškarac čuva svoju ženu


Sve što može on uraditi, uradit će, samo da bi olakšao svojoj supruzi. Smatra da je Bog muškarcima dao veću snagu kako bi bili korisniji ženama u kućnim poslovima, ne da bi upravljali njima samo zato što su jači.


4. Jak muškarac ne ponižava žene


Nikada neće poniziti svoju ženu. Smatra da bi samim tim ponizio sebe, jer lako je ponižavati ženu koja je slabija od muškarca, pokušaj poniziti nekog jačeg od sebe.


5. Jak muškarac cijeni svoju suprugu


Jakom muškarcu njegova supruga je centar svijeta. Nikada ne bi uradio ništa što bi nju povrijedilo, ako joj ne bi pomogao, odmoći joj neće sigurno.


6. Jak muškarac je najveća podrška svojoj ženi


Jak muškarac i kada je žena kriva, on će je podržati i neće dozvoliti nikome da se istresa na nju, a kasnije kada se osame lijepo će joj objasniti gdje nije bila upravu. Nikada neće druge podržati bez obzira koliko su upravu.


7. Jak muškarac neće tretirati ženu kao sluškinju


On smatra da ženu treba tretirati kao princezu, ne kao sluškinju. Svakoj ženi bi poručio: "Ne dozvoli sebi da te neko gazi samo zato što je muškarac". Jer sve ima svoje granice, i ti si živo biće i ništa manje ne vrijediš od bilo kakvog muškarca.


8. Jak muškarac ne maltretira žene


Veliki je protivnik nasilja nad ženama, nebitno kakvog karaktera ono bilo, niko na ovom svijetu ne smije se maltretirati. Ako ne možeš sa nekim kako treba, bolje se razvedi od njega nego da ga uništavaš.


9. Jakom muškarcu porodica je na prvom mjestu


Za svoju porodicu boriće se do zadnjeg svog atoma snage koje ima u tijelo, samo kako njima ne bi ništa falilo . Nikada sebi neće dozvoliti da platu ostavi u kockarnici a da njegova porodica oskudjeva u nečemu. Smatra da takvi muškarci ne zaslužuju ni ženi, ni djecu.


10. Jak muškarac neće kriviti druge za svoje greške


Uvjek će hrabro prihvatiti sve svoje greške. Neće dozvoliti da ga one slome, nego će ići na tu kartu da posle svakog poraza ustane sve jači i jači. Smatra da muškarac koji krivi ženu za svoje greške, nije ni m od muškarca!


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.


Izvor: dome-moj.blogspot.com

Pokreće Blogger.