Ads Top

Zavidne osobe upravljaju vama a da vi to i ne primjetite - 10 osobina pokvarenih ljudi

 U životu ako sami sebe ne izvučete i sačuvate od nekih situacija koje bi vam mogle stvoriti probleme, vjerujte neće drugi niko. Zarad toga morate dobro povesti računa gdje hodate, skim se družite, kako se ponašate itd. Mi ćemo danas ispisati nekoliko osobina zlih ljudi po kojima se lakše prepoznaju.


1. Jako su zavidni


Zavidnost prema drugima im je jača strana. U većini slučajeva tu osobinu teško da mogu sakriti. Najčešće ih odaje bijes, kada pričaju o stvarima koje im nisu uspjele onako kako su oni zamislili.


2. Žele manipulisati vama


Zavidne ili ti pokvarene osobe upravljaju vama a da vi to i ne primjetite. Jako su dobri manipulatori i može se reći da im u većini slučajeva to ide od ruke. Zato budite pametni, pa obratite pažnju kome vjerujete, jer taj neko bi vašu dobrotu vrlo brzo mogao prebaciti u svoju korist.


3. Mrze sve oko sebe


Jako su pametni i teško se može primjetiti kada nekoga ne vole. Vješto to skrivaju dok ne ispune svoj cilj. Tek na kraju će te viditi njihovo pravo lice.


4. Jako su pakosni


Najviše ih pogađa kada neko u životu ima nešto bolje od njih. Nikada neće priznati da je tuđe bolje. Njihovo je najbolje pa makar se i nikom ne sviđalo, ali je tako.



5. Vole da tračaju


Tračarenje im je u duši, u takvim stvarima uživaju. Većina psihologa kažu da ih ta osobina i najbolje opisuje.


6. Nikome ne žele dobro


Spremni su mjesecima sa vama lijepo pričati i pružati vam podrški a u sebi moliti Boga da vam se desi sve najgore. Lažno predstavljanje im je jača strana.


7. Veoma su koristoljubivi


Kao što stariji narod kaže "Spreman je na glavi dubiti, kada mu nešto treba". Ova fraza se u potpunosti podudara sa njihovim karakterom i načinom razmišljanja. Dok ne dobije što mu treba neće se smiriti. No, kad dobije ono što hoće, kasnije vas neće ni poznavati.



8. Osobe su sa više lica


To su osobe koje jedno govore, drugo rade, a treće misle. Jako teško im je uhvatiti kraj. Ako ste primjetila da se neko ovako ponaša u vašem društvu, bolje ga se riješite na vrijeme.


9. Znaju se prodati


Uvlačenje pod kožu drugima im ide veoma dobro od ruke. U samom početku kada ih tek upoznate reklo bi se, to su veličine od ljudi, međutim kraj ih najbolje odaje.


10. Uživaju u izdaji


Patnja drugih ih fascinira. Zarad toga u krvi im je drugima praviti smicalice, no naravno, ako je ikako moguće da se ne otkrije ko stoji iza svega toga. Jako su pametni i vode računa o svakom svom koraku.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.