Ads Top

Žena ne smije dozvoliti nikom da je ponižava - Psiholog ističe najčešće ženske greške

 U prošlom vijeku žene ni krive ni dužne znale su trpiti razna poniženja, najčešće od strane svojih supružnika. Danas više nije tako, žene su zakonom zaštićene i napokon su dobile svoja prava, koja i zaslužuju.


Međutim, iako imaju svoja prava. Pojedine žene i dalje se drže pravila iz prošlosti, a najveći krivac toga jeste vaspitanje. Roditelji umjesto svoju djecu da uče kako ne treba dati na sebe, oni ih uče suprotno od toga. Jedna od najčešćih fraza kojim se koristi roditelji jeste: "Slušaj muža i svekrvu".


Ja kao psiholog danas ću vam održati jednu lekciju i nabrojati par stavki gdje najčešće griješi jedna žena kada su u pitanju muško-ženski odnosi, i obrazložiti zbog čega neke stvari sebi ne smijete dopuštati.





Žena ne smije dozvoliti nikom da je ponižava


Žena koja pusti da se sa njom upravlja kako ko poželi, ona je odmah na samom početku svoj život osudila na propast. Shvatite jednu stvar, ako ste žena niste životinja Takođe i vi imate i srce i dušu, a i mozak da razmišljate šta je to dobro po vas, a šta ne.


Žena treba uvjek iznjeti svoj stav


Žena bez stava neće imati nikada perspektive prema uspjehu. Svoj stav uvjek treba iznositi pa makar i pogrešan bio. Bolje i to nego ćutiti i kidati se u sebi. Iskažite svoje mišljenje i čvrsto stanite iza njega. Ne treba da vas zanima da li će se to kome sviđati ili ne, bitno je jasno svima staviti do znanja, da ne mogu sa vama upravljati kako su zamislili.


Budi uvjek dominantna


Ne smijes nikada dozvoliti ljudima da budu iznad tebe. Pokaži svima jasno šta želiš od života i kakvi su tvoji principi. Samim tim bićeš veća u njihovim očima i znat će te više cijeniti.





Nikada nemoj sebe izgubiti


Nemoj sebe gubiti da bi drugima udovoljila. Jednom kada izgubiš sebe, teško da ćeš se ikada više pronaći. Zarad toga, povedi računa da bude tebi dobro i osobama koje tebe vole, je samo takve osobe ti nikada neće ništa loše učiniti.


Ne trpi ništa


Ljudi kada vide da ti mogu sjediti na glavi , vjeruj tako će i uraditi. Sve dok im jasno ne kažeš u lice neke stvari, oni će te korisiti bez trunke sažaljenja. Zato čim vidiš da osoba nešto petlja, na vrijeme je obavijesti da sa tobom ne može onako kako je ona zamislila.


Ako je muškarac nije ti otac


Roditelja treba poštovati, međutim ni njemu se ne mogu dozvoljavati neke stvari iako vas je on rodio, a kamoli jednom muškarcu. Jednostavno je, prema svakom se ophodite onako kako zasluži.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.