Ads Top

Nemojte se plašiti neprijatelja - Plašite se prijatelja: 10 lekcija psihologa za miran život

 Život je često nepredvidiv, često puta nas znaju snaći stvari, za koje smo mogli garantovati da nam se neće nikada dogoditi u životu.


Mnoge od nas život nije štedio, međutim većinskim dijelom smo mi za to i krivi. Da smo u mladosti malo više razmišljali i vodili računa šta radimo, danas ne bi imali pojedinih problema.


No, šta je tu je, takav je život. Nekom dobar, nekom loš. Ja sam danas ovaj post napisao kako bi izašao u susret pojedinim ljudima, i da napokon shvate da u životu nije sve tako crno ukoliko povedemo računa o 10 stvari:


1. Ne radi stvari koji te mogu koštati


Ako već unaprijed znaš da nešto što radiš te može koštati u bliskoj budućnosti, odustani od toga. Jer u većini slučajeva takve stvari kasnije znaju izazvati veliku količinu problema sa kojim je veoma teško se nositi.


2. Nemojte se plašiti neprijatelja - Plašite se prijatelja


Vodite računa kome govorite privatne stvari iz svog života. Postoje dvolične osobe koje vam glume prijatelja i kojima je cilj da što više tajni izvuku iz vas. Kako bi ih kasnije mogli iskoristiti u svoju korist.


3. Ne radi ništa na brzinu


Sve u životu ima svoju cijenu, tako i brzina. Najčešće brzina i najviše košta. Ljudi kada na brzinu donesu pojedine odluke u svom životu, često zažale zbog toga. Zato prije nego bilo kakvu odluku donesete, prvo dobro razmislite kakve bi posljedice mogla donjeti ta odluka.


4. Poštuj svoje voljene


Ne dozvoli sebi nikad da uradiš nešto u životu, zbog čega bi se nekada mogao pokajati. Na svoje bližnje moraš da paziš i da vodiš računa da im se nikad ništa ružno ne desi, a ne da budeš uzrok njihovog problema.


5. Nemogu ti biti drugi preči od tvoje porodice


Porodicu uvjek stavljaj na prvo mjesto. Ona ti je glavni stub sreće u životu. Osoba koja svojom krivicom izgubi voljene oko sebe, vjerujte mi u samom startu je osuđena na propast.


6. Udaljite se od pokvarenih ljudi


Loše osobe u životu vam mogu donjeti samo nesreću, ništa dobro. Zarad toga, ukoliko ste primjetili da vam neko ne želi dobro, čuvajte ga se i zaobilazite ga u širokom prečniku.


7. Gledaj svoj cilj i pravac


U životu treba jedino da vam bude bitno ono do čega je vama stalo. Ne dozvolite da vas mišljenja drugih poremete ka putu do uspjeha. Da bi ste lakše podnjeli osude drugih najbolje za vas "Da vam na jedno uvo uđe, a na drugo izađe".


8. Sreću čine male stvari


Probajte se uvjek zadovoljiti sitnicama. To je osobina velikih ljudi. Nek vam najveće bogatstvo u životu bude vaše zdravlje i zdravlje vaših najmilijih. Sve ostalo će doći vremenom ako ste živi i zdravi.


9. Kad ti je najteže - Digni glavu, kreni dalje.


Ne dozvoli sebi da te pojedine stvari slome u životu. Da bi ste imali miran život, morate biti spremni da prihvatite sve sto što život donosi. Nebitno bilo to dobro ili loše, nikada ne gubite nadu za bolje sutra.


10. Na sebi nemoj štediti


Pruži sebi sve što poželiš u životu. Znaj, život je samo jedan, tako da drugog poluvremena neće biti. Zato, sve što si u mogućnosti sebi da pružiš, ne čekaj sutra da bi to uradio već odmah danas to završi.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.