Ads Top

Žena nije dužna muškarcu spremiti da jede - 7 lekcija psihologa nezrelim muškarcima

 Biti muškarac ne znači da si princ na bijelom konju, a da je žena tvoj rob. To je možda nekad bilo u prošlom vijeku, kada su žene bile podcjenjivane i omalovažavane. Danas to više nije tako. Danas ću navesti par lekcija striktno za nezrele muškarce, kako bi svoj život usmjerili u ispravno pravcu.


1. Žena danas može opstati bez muškarca


Problem većine muškaraca jeste što na vrijeme ne mogu da shvate, da danas više nikoga ne možeš ucjenjivati parama, kao što se prije nekad radilo. Znam slučajeve gdje muž ženi ne daje novac samo zato što neke stvari nije uradila onako kako je on želio.


Na nesreću takvim muškarcima, to više na današnjem vremenu nije moguće. Danas i žena kao i muškarac može sebi pronaći posao na svakom ćošku. Tako da pojedini muškarci, dobro povedite računa o svom ponašanju, dok još imate vremena.


2. Zakon više nije na strani muškaraca


U prošla vremena muškarac šta god bi uradio, niko mu ništa nije mogao. Bukvalno je mogao dovesti drugu ženu u kuću, a da mu niko ne smije riječ progovoriti. Danas to više nije tako, i žene su napokon dobile svoja prava, zakon je stao na njihovu stranu. Dosta je bilo ponižavanja žena, i one su nečija djeca.


3. Žena nije dužna muškarcu spremiti da jede


Žena nije dužna praviti muškarcu da jede, to je njena dobra volja da li će to ona uraditi ili neće. Ni muškarcu ništa fali napraviti večeru svojoj ženi, to je samo jedan mali znak pažnje. Nažalost većina muškaraca ne razmišlja tako.


4. Ženu više niko ne može posjedovati


Nekad davno žene su bile poput predmeta, mogao je upravljati njima kako je ko htio. Njihovo je bilo da ćute i da rade. Muškarci koji razmišljaju na ovaj način trebaju se zapitati kako bi njima bilo da moraju raditi sve što im drugi kažu ?


5. Danas ako ne poštuješ ženu -  Neće ni ona tebe poštovati


Sa ovom konstatacijom se slažem u potpunosti. Muškarci se moraju pomiriti sa činjenicom da je to surova realnost. Zašto bi tebe neko poštovao, prema kome ti nemaš poštovanja ?


6. Žena više ne trpi poniženja


Ako su nekad morale da trpe razne uvrede i poniženja, danas to ne moraju. Došlo je realno vrijeme, u kojem ako ne cjeniš, nećeš ni biti cijenjen.


7. I žena treba imati svoja prava


Svaka osoba na svijetu treba imati svoja prava. Pas u dvorištu pa ima svoje pravo a da neće imati ljudsko biće. Samo vam jedno mogu reći: "Muškarac sam, al mi je drago što danas žene mogu jasno i glasno iznositi svoje stavove bez ikakvih ustručavanja, krajnje je vrijeme i bilo da se pojedinim muškarcima stane u kraj".


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.