Ads Top

Džaba ti što si poštena, ako se družiš sa lakim ženama - Ista si kao i one: 6 savjeta bake Milke

 Život je nepredvidiv, uvjek morate voditi računa, šta radite, kuda hodate, kome šta pričate, jer za tili čas možete izgubiti svoj karakter i obraz koji ste godinama gradili. Moje ime je Milka i imali bi par savjeta za ovu današnju dječicu:


1. Pazi skim se družiš


Džaba ti što si poštena, ako se družiš sa lakim ženama - Ista si kao i one. To je nažalost tako. Zato dobro povedi računa koga puštaš u svoju blizinu. Uvjek gledaj da to budu primjerne djevojke. Jer u narodu se uvjek kaže "Skim si takav si".


2. Muškarcu ne puštaj da ti priđe dok te ne oženi


Greška mnogih mladih djevojaka jeste što se muškarcu daju kao na tacni. Nažalost to kasno shvate, tada su već iskorištene i odbačene. Znajte samo jedno, muškarac koji je zagrijan za vas, poštovat će vaše odluke, i neće navaljivati na vas.


3. Prije nego se udaš - Raspitaj se


Večina cura ne shvataju da se moraju raspitati za koga se udaju i kakva je njegova famelija. Nažalost većina djevojaka srlja u propast upravo zbog toga. Dok ste u vezi logično je da će vam biti bajno i sjajno. Međutim razmisli kako će vam biti ako se drugi upetljaju između vas ? Zato prvo se raspitajte kakvi su njegovi, pa tek onda donesite odluku.


4. Ako si čula da je buduća svekrva lopov - U tu kuću nemoj ići


Mnoge se tješe pričom: "Svekrva jeste lopov, ali meni je bitno da ja mogu sa čovjekom". To u neku ruku jeste tako, međutim ukoliko ste već na vrijeme dočule da je majka od vašeg dečka lopov žena, bolje vam je u tu kuću ne idite. Jer nikad ne znate kada će i prvi taj vaš muž stati na njenu stranu.


5. Sa drugaricama uvjek budi na oprezu


Prijatelja pravog danas je teško naći. Znam dosta slučajeva gdje je drugarica drugarici preotela muža. Zato je najbolje sa svakim lijepo, ali ni skim pretjerano.


6. Trudi se da budeš normalna


Ne dozvoli sebi da budeš kao ostale djevojke. Ne dopusti da te može svako imati, drži do sebe. Uvjek budi primjerno obučena jer vjeruj šta ti baka Milka kaže, samo na taj način uvjek ćeš biti cijenjena i poštovana.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.