Ads Top

Pravi muškarac nikad neće poniziti svoju ženu da bi sebe uzdigao - 5 osobina dobrog čovjeka

 Pametan muškarac zna cjeniti svoju suprugu. Svjestan je da mu niko ne želi dobro u onolikoj mjeri koliko mu ona želi. Danas nažalost teško je pronaći muškarca sa svim manirima koje treba da posjeduje. No, naravno čast izuzetcima. 

Često se u narodu kaže da je za dobrotu jednog muškarca najviše zaslužna njegova majka koja ga je zapravo tako i vaspitala. Mi smo vam u daljem tekstu napisali 5 osobina koje bi trebao imati svaki pametan i dobar muškarac. 

1. Pravi muškarac nikad neće poniziti ženu da bi sebe uzdigao

Pametan i dobar muškarac gledaće ako ikako može da svoju ljepšu polovinu što bolje prikaže i uzdigne u očima drugih ljudi. Nikada je neće poniziti jer je svjestan kako bi njemu bilo da ga neko ponižava. 

2. Pametan  i dobar muškarac zna cjeniti svoju ženu

Dobrom čovjeku njegova žena je na prvom mjestu. Šta god ona uradila za njega, čak i najmanju sitnicu on će to znati cjeniti i veličati. Jer zapravo na sitnicama se ljubav i pokazuje. 

3. Dobar muškarac ne vara

Dobar muškarac nikada neće prevariti svoju suprugu. Svjestan je da to radi samo jadnici i paćenici. Kojima je jedini cilj dodvoriti se takvima kao što su zapravo i oni sami.

4. Dobrom čovjeku je porodica na prvo mjestu

Pametnom muškarcu su njegovi ukućani iznad svih. Što tako i treba da bude. Svjestan je da porodica nikada neće izdati šta više oni će mu uvjek biti najveća podrška u životu.

5. Dobar čovjek pomaže svojoj ženi

Dobar čovjek nikad neće dopustiti da se on izležava dok njegova supruga radi kućne poslove. Uvjek će biti tu da joj priskoči u ispomoć. Jer je svjestan da je i ona umorna. Zarad toga odlučan joj je pomoći, kako bi kasnije mogli zajedno odmarati. 

Autor teksta: E.T

 Napomena: Zabranjeno kopiranje sadrzaja bez saglasnosti autora

Pokreće Blogger.