Ads Top

Pametna žena neće tolerisati tuđe gluposti - 10 osobina savršene žene

 Pojam pametna žena podrazumijeva sve kvalitete koje bi trebala imati jedna savršena žena. Kojoj je jedini cilj da se njeni bližnji ponose njome. No da ne dužimo dalje. Ispod u tekstu ćemo navesti 10 osobina pametnih žena koje teže ka savršenstvu:


1. Pametna žena drži do karaktera


Pametnoj ženi je najbitnije njeno dostojanstvo i karakter. Neće izgubiti svoj karakter ni za šta na svijetu. Jer smatra da joj je to zapravo glavno oružje njene ličnosti.


2. Pametna žena čuva svoju čast i obraz


Pametnoj ženi je njena čast na prvom mjestu. Ona neće ukaljati svoj obraz bez obzira šta joj nudili. Kako svoj obraz, tako i obraz svojih roditelja. Veoma je svjesna gubljenjem časti ne bi samo sebe ponizila, već bi isti taj teret nosili i njeni roditelji na svojim plećima. 


3. Pametna žena se ponaša kao dama


Pametnu ženu će te takođe vrlo lako prepoznati po stilu njenog ponašanja. Ona se uvjek ponaša dostojanstveno i na nivou. Nikada sebi neće dozvoliti da bude prosta ili ti da se nađe u društvu prostih ljudi. Jer se drži one stare izreke: "S kim si takav si".


4. Pametna žena nije laka roba


Pametna žena nikada sebi neće dozvoliti da je može imati ko god poželi. Svjesna je sebe i teži ka tome da se za nju treba boriti. Nikada sebi neće dozvoliti da bude djevojka za jedan izlazak.


5. Pametna žena ne vara


Pametna žena nikada neće prevariti svog partnera. Svjesna je da na takav način potkraćuje noge samoj sebi. Glavni životni cilj joj je držati se bračnog zaveta "Dok nas smrt ne rastavi".


6. Pametna žena želi uspjeti u životu


Glavni cilj pametne žene je uspjeh. Kako u poslovnom tako i u emotivnom smislu. Svakoj pametnoj ženi pod pojmom uspjeh spada stvaranje sopstvene porodice.


7. Pametna žena ne toleriše tuđe gluposti


Pametna žena čim primjeti da ljudi oko nje rade stvari koje prkose njenim standardima, odlučit će se distancirati od njih. Ukoliko je budu pitali zbog čega se distancirala, vrlo rado će im objasniti. 


8. Pametna žena je uvjek dotjerana


Pametna žena sebi nikad neće dozvoliti da bude neuredna. Uvjek teži ka tome da je sređena, istuširana i da miriše. To su 3 osnovna pravila jedne savršene dame koja se moraju poštovati. 


9. Pametnoj ženi je porodica na prvom mjestu


Svaka pametna žena smatra porodicu glavnim stubom sreće u njenom životu. Teži ka tome da ih nikad ne iznevjeri. I spremna je uraditi bilo šta za dobrobit svoje porodice. 


10. Pametna žena ne ponižaje drugog da bi sebe izdigla


Pametna žena ne smatra da je karta do uspjeha ponižavanje drugih ljudi. Cilj joj nikad nije odmoći drugima. Glavni cilj kojim se vodi u životu je zapravo pomoći drugima. 


Autor teksta: E.T

Napomena: Zabranjeno svako kopiranje sadrzaja bez dozvole autora

Pokreće Blogger.