Ads Top

"Pretvaraj se da ni teglu sama ne možeš otvoriti" - 5 bakinih savjeta za sretan brak

 Greška mnogih žena kada se udaju jeste što idu svima da se dokažu. Drugačije rečeno u našem narodu je bitno ostaviti dobar utisak kada dođete u tuđu kuću. Međutim to u većini slučaja završi tako što kompletan posao prebace snahi na grbaču.


Ja sam Boga mi vodila računa o sebi. Tako da prije nego sam se udala, sjela sam i dobro razmislila. Šta bi to zapravo bilo najbolje za mene. No da ne dužim nabrojat ću vam glavne stvari za sretan brak koje su u mom slučaju radile uspješno:


1. Kada se jede - jedi. Kada se radi ne smetaj


Kao što poslovica kaže tako i slijedite. Kada je neki veliki posao u pitanju gledaj da se skloniš i sačuvaš leđa. Ne dozvoli sebi da ti budeš prva u svakom poslu. Shvati da ako ti sama sebe ne sačuvaš, neće niko.


2. Pretvaraj se da ni teglu sama ne možeš otvoriti


Daj svima do znanja da nisi dobra ni za kakav posao. Ako treba i glumi da neke stvari ne znas kako bi sačuvala sebe i svoja leđa. Vjerujte da takvi u životu najbolje prolaze i najviše se cijene.


3. Manipulacija svekrvom


Najbitnije od svega je znati upravljati svekrvom. Ako to uspiješ  onda ćeš bez problema ostvariti svaki cilj. Morate shvatiti, danas ako nisi snalažljiv vrlo lako ćeš propasti u životu. Zato uvjek uključite mozak i procjenite šta bi moglo biti najbolje za vas.


4. Vrtite muža oko malog prsta


Žene koje slijede ovu izreku. Najbolje prođu u životu. Morate procjeniti vašeg muža i način pomoću kojeg bi mogli upravljati njime. Otkrit ću vam samo da su muškarci veoma osjetljivi na ženske suze. A vi dalje razmislite same.


5. Uvjek zavodi svog muža


Nikada nemoj prestajati da zavodiš svog voljenog. To je jedan od najlakših načina pomoću kojeg će te moći ostvariti sve što poželite u životu, a naravno tiče se saglasnosti vašeg muža. Budite pametna žena i vjerujte muž će vam jesti iz ruke.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.