Ads Top

6 pravila jakih žena: Pametna žena neće trčati za muškarcima - Pustiće da oni trče za njom

 Jake žene imaju određena pravila kojih se strogo pridržavaju, i preko kojih ne bi prešle ni za šta na ovom svijetu. Poznate su po jakom karakteru i očuvanju svoga obraza. No da ne dužimo dalje, pa krenimo:


1. Pametne žene ne podnose lažove


Jake žene su alergične na lažove. Što se kaže, osjete ih na kilometar. Vrlo dobro je svjesna kakav problem joj mogu napraviti pokvarene osobe poput njih. Zarad toga, čim uoči jednog takvog, odmah će se distancirati od njega.


2. Pametna žena neće trčati za muškarcima - Pustiće da oni trče za njom


Ona drži do svog ponosa i dostojanstva. Nikada sebi neće dozvoliti da trčkara oko muškarca, jer je to ispod njenog nivoa. Muškarac ako je pravi i ako želi sa tobom nešto ozbiljno on će tebi prići, međutim ti ako priđeš muškarcu, samim tim i ako je želio nešto ozbiljnije sa tobom, vjeruj pašćeš u njegovim očima tako nisko, da će vrlo brzo okrenuti glavu od tebe.


3. Pametna žena neće dozvoliti da bude ponižena


Poniženja ne prihvata tako lako, ukoliko joj je neko stao na žulj ni krivoj ni dužnoj, od nje se može očekivati ono najgore. Ona se drži stare izreke: " Ne diraj me, ne diram te ". Međutim ko je takne znaj da neće ostati dužna.


4. Pametna žena nikome ne zavidi


Svjesna je da je zavidnost osobina nesposobnih i glupih ljudi. Smatra da nema potrebe ni na koga biti ljubomorna, jer niko u životu ne može biti sposobniji od nje. Kao i svi ostali, i ona ima i ruke i noge, tako da sama sebi može pružiti sve što poželi, svojim radom i trudom.


5. Pametna žena zna da je život samo jedan


Svjesna je da se prošlo vrijeme ne može vratiti, i da drugu šansu od života neće dobiti. Zarad toga, ona je odlučna da ovaj život provede na svoj način i da sebi udovolji u svemu koliko god je to moguće. Strogo osuđuje ljude koji oskudjevaju u mnogim stvarima, kako bi sačuvali novac. Provedite se dok možete, nekad će te shvatiti koliko se griješili, međutim tad će biti kasno.


6.  Pametna žena je sebi najbitnija


Nikada neće razumiti osobe kojim su si drugi bitniji od samoga sebe. Shvatite, ,morate nekad i povesti računa i o sebi, kako bi ste i vi malo proživili u životu. Na kraju kad vas neko bude pitao, gdje ste bili, šta ste radili u životu, nećete znati šta da odgovorite. Tek tada će te shvatiti da ste čitav život živili po tuđim pravilima.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.