Ads Top

Žena da bi pronašla dobrog muškarca - Prije svega treba biti dobro vaspitana: 6 savjeta psihologa

 Najveće bogastvo jedne žene jeste udati se za dobrog čovjeka koji će je znati cjeniti i poštovati, i koji će joj kroz čitav biti podrška bez obzira šta ona radila i čime se bavila. Međutim da bi se takav muškarac pronašao, žena treba imati osobine koje vole takvi muškarci, kako bi im uspjela skrenuti pažnju na sebe.


Dobri muškarce traže dobre djevojke


Jasno se drže starog pravila: "Skim si takav si". Dobrom muškarcu je veoma bitno da je njegova izabranica dobrog srca i dobre duše. Drugačije rečeno, dobrota jedne žene ga najviše kupuje, izgled mu nije važan, jer je svjestan da je ljepota prolazna.


Žena da bi pronašla dobrog muškarca - Prije svega treba biti dobro vaspitana


Vaspitana djevojka je izazov za svakog muškarca. Ne postoji ni jedan muškarac koji ne bi poželio jednu takvu djevojku da bude njegova supruga. Svi znamo da vaspitanje potiče iz kuće, a za jedan skladan brak, koliko je bitno oženiti normalnu djevojku, toliko je i bitno da je i tazbina normalna.


Dobar muškarac traži časnu i moralnu djevojku


Dobra muškarac će uvjek tražiti nešto naspram sebe. Ako je on častan i moralan normalno je da će tražiti i djevojku istog kalupa. Jednostavno on nikada neće prihvatiti da oženi djevojku za koju smatra da nije za njega.


Inteligencija jedne djevojke mu je jako bitna


Intelignecija je jako bitno stavka svake osobe, a ponajviše ukoliko sa tom osobom želite da provedete život. Neinteligentni ljudi jedino šta vam kroz život mogu raditi jeste, dizati vam krvni pritisak i eventualno pokvariti svaki dan, a to vam uopšte nije potrebno.


Dobar muškarac voli skromne djevojke


Skromnost jedne djevojke ga očarava. To mu je glavni dokaz njene dobrote. Jer skromnost je odlika dobrih ljudi. Svjestan je da sa takvom osobom pored sebe nikada neće doći do problema. Jer skromne osobe shvataju i kad se ima i kad se nema.


Najviše ga kupuje lijepa riječ


Što se u narodu kaže: "Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara". Tako je i kod muškarca. Dobar čovjek ne voli žene koje su konstantno neraspoložene i nadmene. Samim tim i njemu kvare raspoloženje, a to mu nije potrebno. Radije će biti sam nego sa takvom osobom.


Autor teksta: E.T


Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Pokreće Blogger.